English version  English version
   Övriga sponsorer  SponsorerLogin

Naturpasset Skatås

 
23/5
Anmälan till maten 28/5
23/5
Jukolatest 30 Maj
20/5
Jukoladag med test lördag 25/5 #23
19/5
Anmälan mat 21/5 #22
13/5
MINI-varvet 2019 (söndag 19/5) #25
12/5
Anmälan till mat på tisdag 14/5 #44
6/5
Anmälan till mat tisdag 7/5 #25
29/4
Guldpytt #38
29/4
10Mila - Seger i Tiomilakavlen och en tredje plats i Damkavlen
26/4
10Mila
1 2 3 4 5...198 >
 

Powered by
FS DataIFK Göteborgs fyra på 25Manna!

Publicerad 2015-10-11, Skriven av Stefan Kinell 2015-10-11 kl.22.34

Kommentarer »
IFK Göteborg bärgade en fantastiskt fin fjärdeplats på årets 25Manna. Tävlingen där inte bara eliten är viktig utan allt från 12 åriga ungdomar till 60 åriga veteraner är med och bidrar till framgången sida vid sida med våra elitlöpare. Vilket år det här har varit!


Två 25manna-lag gav sig iväg mot Stockholm för nya äventyr denna helgen. Med en elfteplats från förra året och en känsla av att vi skulle kunna plocka ytterligare någon plats detta året och slå till med en enkelsiffrig placering var vi alla sugna på att åka till årets tävling. Många av våra löpare har visat fin form under hösten, inte minst med de två fina placeringarna från stafett-SM där herrarna blev fyra och damerna sexa. UK:s bryderier från ett par år sedan om vem vi skall kunna sätta in på sträcka fyra har nu bytts ut till bryderier om vilken av de snabba ungdomarna som nu har blivit mogna för att peta bort de äldre rutinerade löparna från denna sträcka.Att vara förbered för alla möjliga situationer är viktigt på tävlingar som 25manna, därför preppade Kirsi och Anna oss alla med hjälp av ett finskt orienteringsordsquiz i bussen mot Stockholm. Med nyvunna kunskaper om vad tex kontrolldefinition, tätklunga, dubbsko och fältlunch heter på finska kände vi att vi inte kunde bli bättre peppade och preppade. Frågan var bara om man kunde komponera en mening som innehåller både siffran sex, en gran och en egen måne samtidigt?

Lördag morgon bjöd på höstens första minusgrader för oss västkustsvenskar. Stockholm bjöd då på magiskt sceneri med en gryende blå himmel kompletterat med frostvita åkrar med vita dimslöjor över dem. En blå och vit morgon för ett gott blåvitt gäng. En rejäl promenad på ett par kilometer på nygrusade stigar bjöds vi på då den lokala markgreven grävt upp den väg som bussarna var tänkta att åka fram på. Men i och med det så kände vi inte av kylan mer. Vi anlände istället lagom till att förstasträckan gav sig iväg fullt uppvärmda.


Hittar ni flygplanet i bilden?

Max Peter sprang förstasträckan i förstalaget och Erik Tengvall för andralaget. Båda gjorde fina insatser och Max Peter drog i en egen gaffel ett tungt jobb och såg till så att vi var med i tätklungan både vid varvningen och in vid växeln. Redan här var det 15 lag som skaffat sig en liten lucka.

Kirsi gick ut och körde på rejält på sträcka två och förde oss upp till tredje plats. “Jag var så stark idag så när jag missade så var det bara att springa ifatt dem” sa Kirsi till den blåvita fanclubben som stod vid utstämplingen och jublade.

De gemensamma sträckorna fick bästa möjliga förutsättningar och stabila insatser av alla fyra löpare på varje sträcka gjorde att vi höll oss långt frame och aldrig låg mer än 3:10 ifrån ledande lag. Placeringarna var 10-10-8 fram till gubbgänget på sträcka 6 plockade placeringar och förde in oss på andra plats efter Halden. H21:orna på sträcka 7 tog nästan ifatt de tre minuterna vi hade upp till Halden och plötsligt var vi nästan ikapp.

Roine gick ut tätt efter Haldens Eva Jurenikova och skickade ut Eskll 1:19 efter Olav Lundanes. Vid varvningen var det dock Eskil som i sin coola lugna stil låg före Halden, en välbekant syn från 10Mila-kaveln i våras. Vid växling var Eskil fortfarande en liten bit före och Anna Närhi gick ut i täten med Mari Fasting tätt bakom sig.Anna som varit i bra slag under hösten gjorde en bra sista sträcka och kom i mål på en fjärde plats. Halden med Fasting gick ifrån och lyckades vinna sin sjätte 25manna-seger. Bakifrån kom även nyblivna världscupssegrarinnan Tove Alexandersson och förde Stora Tuna till andra plats. IFK Lidingö knep den ärorika titeln “bästa IFK-klubb på 25Manna”. Och sen kom vår Anna Närhi, som under stort jubel från IFK löparna som stod vid sista kontrollen och hejade, knöt näven som i en liten segergest och samtidigt spurtade mot mål. Lagom mycket avstånd ner till femteplatsen som lokalkonkurenten Göteborg Majorna knep. Kul med två Göteborgslag bland de fem bästa på 25Manna!

Även i andralaget gjordes många bra insatser och Ida Hördegård plockade in laget på en preliminär 167 plats. Mattias Holmstrand forcerade näst sista sträckan med sådan fart så att omstarten klarades med 25 sekunder.Efter tävlingarna umgicks vi och firade med middag och bubbelbad utan bubblor. Dagen efter njöt några av oss av en fantastiskt fin kort medeldistans på samma tävlingsområde medan andra njöt av att få sova några timmar extra, även om det påstods att de som sov längst på morgonen inte nödvändigtvis sovit flest timmar den natten. Tack coacherna Anders och Åsa, fixarna Anders och Janne och UK med Fredrik och gänget och alla andra som varit med och fixat en fantastiskt fin resa med klubben till Stockholm! Kul också att se flera av våra kamrater, både gamla, mellangamma och unga, göra debut i stort stafettsammanhang för vårt IFK.

25Mannafotografen Lasse Rönnols tog många fina bilder och har låtit oss få använda dem här på sidan. Alla bilderna utom den dimmiga morgonbilden, lagbilden och ungdomarna (foto Stefan Kinell) är tagna av honom.

Om ni har fler fina bilder från helgen så skicka dem gärna till mig så vi kan lägga upp dem i ett album.


Länk till den nyhet

http://www.ifkgbgol.nu/news_more.php?news_id=2398

Kommentarer
Skriv en kommentar »

 

Namn: Patrik
Inlagt: 2015-10-16 kl.19.48
Svara>>
Tack för fina bilder och reportage. Och vilken helg vi hade, grymt kul!

Silverpartner

R&B Byggteknik

Oticon Medical

Samarbetspartners

noname
Ledx
VJ
Blackroll
Tractrac

Arrangemang

Skatås ryggar

Skatås mörkaste

Vi finns även här

Följ oss på Twitter Bli ett fan på Facebook