English version  English version
   Övriga sponsorer  SponsorerLogin

Naturpasset Skatås

 
9/12
Anmälan mat tisdag 12/12 #13
30/11
Träningskommitté informerar
28/11
Danskar på besök
28/11
Vår klubbanläggning #4
26/11
Julgrisrace och julmat lördag 15:e dec #16
23/11
WOC 2019 samling - 7-9/12 #10
20/11
BWN är tillbaka! #1
20/11
Dags för årsfest! NY TID!!! Och viktig info! #87
19/11
Nattkorridor 21/11
14/11
Eskil utmärkt
1 2 3 4 5...193 >
 

Powered by
FS DataLucka 10 - Hemma hos Pajsarna på Welandergatan

Publicerad 2012-12-10, Skriven av 2012-12-09 kl.16.22

Kommentarer »


Fasad
Fasad
Det pampiga huset på Welandergatan 31 har nog de flesta svårt att missa när man traskar förbi på gatan nedanför. Den vackra fasaden, fina fönstren och den stora parkliknande trädgården gör att man verkligen undrar hur det ser ut där inne. Speciellt sen det flyttade in 3 unga herrar på 2:a våningen i höstas. Vi bjuder här på en exklusiv rundvandring.


En solig vinterdag tar jag sikte mot det stora huset på höjden. Husets ägare, Stig, bor på första planet, och han är en väldigt pigg 90-åring som dagen innan mitt besök varit på herrklubbens årliga, väldigt blöta, julfest. Han lyckas ändå ta sig upp ur sängen för att bjuda på lite anekdoter från förr.Detta är ett hus med historia, och han köpte huset för över 40 år sedan av dåvarande chefen på Stora Teatern. På den tiden användes det nedre våningen för att bjuda dåvarande stjärnor, teaterns gästsångare och skådespelare på storslagna fester.
Stig
Stig
Marschaller tändes och röda mattan rullades ut på grusgången på framsidan till beskådan av grannskapets trånande blickar när det fina folket anlände. Det säger sig självt att det är denna adress som inhyser vår klubbs stjärnor, Vetle, Sören och Eskil. Hyresvärden är nöjd med sina hyresgäster som han upplever som mycket artiga, och som han förstått ” framför allt uppskattar närheten till salladen”. Han har ju även sin son på loftet som håller i ordning och ser till att diskmaskinen inte används alltför sent på kvällen… Stig har dock vissa problem med Sörens danska som han ännu inte förstått ett ord av, och det är vi ju fler som inte gör, men Stig erkänner att han inte har påpekat det än, då Sören är så artig och rar.

Trappan
Trappan
Vi tar nu trappan upp och kliver in den övre hallen och in i husets hjärta, vardagsrummet. Man slås omedelbart av ljuset och rymden denna soliga dag som jag hälsar på.


Stova
Stova
Soffa, matbord, men ingen tv. Här bor en skara människor som hellre lägger tid på annat.

Vi går vidare in i nästa nyligen tillkomna rum då en vägg har slagits upp. Marius har övergivit madrassen och här väntas en ny snabb hyregäst att få flytta in vid årsskiftet.
Rum i mitten
Rum i mitten

Måste vara en med hög ranking för här bjuds våningens bästa utsikt.
utsikt
utsikt

Kvarlämnade delar av Eskils skokollektion
Kvarlämnade delar av Eskils skokollektion
Eskils garderober med fönster, snyggt!
Eskils garderober med fönster, snyggt!
Nästa rum tillhör Eskil, kollektivetes slarver, som vid fototillfället hade åkt på samling, och tagit med sig de mesta av garderobens innehåll från golvet, för nu kunde man skönja parketten. Mycket talar ju ändå för att detta är ett vinnande koncept. Här går lyckligtvis att vädra från två håll, så det ska inte vara någon risk för rumsgrannarnas hälsa.

Sören som är den som satsat mest på inredning, har helt enkel tagit med sig pojkrummet från barndomshemmet, och därmed gjort sig väl hemmastadd i sin nya hemstad. Här råder ordning och reda, och dessutom finns en utgång till en stor och lyxig balkong.
Hos Sören
Hos Sören


Vetles rum bjuder på ett klassisk studentrum, inget onödigt lullull eller någon oordning som tar fokus från plugget eller sömnen, som ju är det viktigaste. Han låter besökaren fokusera den härliga ljusa och fräscha känslan, och det snygga parkettgolvet.
Vetles rum
Vetles rum


Snygg och modern look
Snygg och modern look

Sist på rundvandringen kommer vi till källan till flest och störst konflikter i de flesta kollektiv, köket. Här är det avskalat och prydligt.Fördelen med våra nordiska grannländers matkultur är ju smörrebröden och skivorna, något som både sparar disk och minskar på matoset. Komplettera kostcirkeln med ett storpack proteinpulver, och även en diskmaskin, och du får ett näst intill grälfritt hem.
Praktiskt och tidsbesparande med öppna hyllor
Praktiskt och tidsbesparande med öppna hyllor


Städningen har fram tills nyligen skötts med hjälp av en lista på kylen, men av okända anledningar är den nu nerriven, trots att minst 2/3 av hyresgästerna var nöjda med antalet kryss. Är det någon som är missnöjd med det systemet tipsade jag vid mitt besök om Zlatans krysslistemetod, som illusteras i klippet under länkar.

Jag tackar för rundturen, och smyger ut, utan att väcka Stig, hans hund och karparna i inomhusfontänen som vid det har lagt sig för en tupplur.

*Pajsare=ung och levnadsglad kille (göteborska)


Länk till den nyhet

http://www.ifkgbgol.nu/news_more.php?news_id=2057

Relaterad länkar

Zlatan visar upp sitt hem

Kommentarer
Skriv en kommentar »

 

Namn: schwartz
Inlagt: 2012-12-15 kl.08.49
Svara>>
Jeg vidste han ikke forstod, hvad jeg siger! Jeg må dælme øve mig noget mere på det svenske. Det går jo ikke.
Super fed læsning:-)

Namn: Tobias
Inlagt: 2012-12-11 kl.14.14
Svara>>
Grymt reportage! Grymma förutsättningar för ett liv i salladen!

Namn: Karolina
Inlagt: 2012-12-10 kl.18.53
Svara>>
Vilket reportage! Tack Lovisa.

Namn: Player
Inlagt: 2012-12-10 kl.11.19
Svara>>
Der er i hvert fald ikke mange steder pigerne kan sætte sig på Vetles rum udover hans seng. Smart indretning..

Namn: CC
Inlagt: 2012-12-10 kl.11.04
Svara>>
Vetle: Enda gånge ditt rum har fremstået städat :) Fint skrevet!

Namn: PA
Inlagt: 2012-12-10 kl.07.36
Svara>>
Fint. Ser ju ut som hämtat ur en lägenhetsannons. Var det någon som borde fått ett streck i städkolumnen inför besöket måntro?

Namn: kjell
Inlagt: 2012-12-10 kl.07.07
Svara>>
Skön läsning!!!

Silverpartner

R&B Byggteknik

Oticon Medical

Samarbetspartners

noname
Ledx
VJ
Blackroll
Tractrac

Arrangemang

Skatås ryggar

Skatås mörkaste

Vi finns även här

Följ oss på Twitter Bli ett fan på Facebook