IFK Göteborg - Elit

20 July 2018
http://www.ifkgbgol.nu/index.php?category=1

Elit


Kasper Fosser och Håvard Eidsmo mot JVM guld i stafett tillsammans med Elias Jonsson
Kasper Fosser och Håvard Eidsmo mot JVM guld i stafett tillsammans med Elias Jonsson
Två nyblivna juniorvärldsmästare till IFK Göteborg!

På O-ringen gör han debut i de blåvita färgerna – Kasper Fosser, världens bästa junior!
Två guld och ett brons blev facit på JVM i Ungern i förra veckan för den norska 19-åringen som fortsatt har ett år kvar som junior. I det vinnande stafettlaget hade han även sällskap av Håvard Eidsmo som nu också han tar klivet över till IFK Göteborg Orientering.


Kasper Fosser hade förberett sig på bästa sätt inför årets JVM i Ungern vilket resulterade i två guld och ett brons. På långdistansen fullständigt utklassade han sina motståndare när han vann med över fyra minuters marginal och på stafetten avgjorde han till Norges fördel på den avslutande sträckan. Första sträckan löptes av Håvard Eidsmo.

#162018-07-17

WOC 2019 samling 25-27/8

I slutet av augusti gör vi nästa avstamp mot WOC 2019. Helgen 25-26 augusti blir det träningar, snack och som avslutning är vi med på KM i stafett för Oslo, Akershus och Östfold.
Vi startar helgen med att arrangera Skatås sjöar på lördagen och samlas sedan 16:00 för avresa mot Sarpsborg.

#6
2018-07-16

Jakob världsmästare i h40!Jakob på podiet bredvid d40 segraren Simone Niggli

Det blev en kamp om medaljerna i varma förhållanden i de danska skogarna på VMOC.
Jakob höll dock huvudet kallt och fick med sig två medaljer varav ett GULD hem!

2018-06-15

IFK Göteborg 2:a på Jukola!Herrarnas lag 1, 2018 (Foto: Moa Gustafsson)

IFK Göteborg gjorde återigen en fantastiskt Jukolastafett! Laget hade tidig sololedning som sedan blev en spännande segerkamp mot laget Finska Kovee där alla andra lag var långt bakom.

#1
2018-05-27

Sprintstafett-träning med GMOK tisdag 29 maj

Tisdag 29 maj kör vi sprintstafett-träning med GMOK i Björkekärr. Anmälan för IFK:are som kommentar här i nyheten, helst innan kl 20 måndag kväll så vi vet hur många kartor vi ska beställa. Samling som vanligt vid klubbstugan kl 18 för gemensam uppvärmning till startplatsen.

#12
2018-05-21

Keps-OL 22/5

Keps-OL 22/5, tag med keps och A4 plastficka.

2018-05-03

Jukolaläger med Jukolatest 25-27/5 - uppdaterad bil och mat PM

Dags att blicka framåt mot nästa stora stafett - Jukola. Bra resultat är frukten av bra förberedelser, därför kommer vi att ha ett Jukolaläger i relevant terräng i Tibro 25-27/5. Vi hoppas såklart att så många som möjligt vill vara med, hela lägret eller kanske enbart på lördagen. pm_jukolalÄger_tibro.docx

#29
2018-04-29

Tiomila 2018 - 1:a, 2:a, 10:a - en makalös förening

Lugnet börjar lägga sig i bussen på väg hem från en av årets bästa helger - Tiomila. De flesta ögonlock är stängda, men de normalt så uttryckslöst sovande ansikten ser ovanligt glada ut, där små leenden sprider sig över läpparna. Små flin som tränger fram från drömmens värld inne i huvudet och syns för det yttre genom dragningar i skrattmusklerna i ansiktet.

Någon vaknar till, ser sig yrvaket omkring, tittar ut genom fönstret men ler strax igen; Det var inte bara i drömmen det hände, vi åker verkligen hem från Tiomila igen med en seger i herrklassen, vi har försvarat segern från förra året. Vi har även lyckats med våra mål med för damerna, en riktig topplacering med andraplatsen och tätkänning från första kontrollerna på första sträckan. Och andralaget gick in på topp-10. Vår tredje topp-10 placering av ett damlag i Tiomila någonsin. Första gången var förra året, i år tog vi två.

#12
2018-04-22

Dubbla pallplatser i Swedish League!

På söndagen var det dags för den avslutande jaktstarten i Swedish League. IFK hade ett flertal löpare på startlinjen i position att slås om pallplatserna i både H-21 och D-21 där Sara Hagström bärgade en andra plats och Max-Peter Bejmer en tredje plats till slut.

Nyhetsarkiv